Таточка** 0 Опубликовано 12 Марта 2007 Девочки, обожаю вяких морских гадов: креветки, мидии, осьминоги, кальмары и т.д. Каждый раз пытаюсь что-нибудь приготовить с ними необычное, но, увы, моя фантазия иссякла. А что вы готовите из морепродуктов? Я очень люблю тушить мидии с овощами, еще люблю креветки жареные со специями, просто морепродукты с соевым соусом. Цитата Поделиться этим сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Катёнок06 0 Опубликовано 12 Марта 2007 Я просто-таки ОБАЖАЮ Жульен с морепродуктами (кальмары, мясо мидий, креветки); а недавно научили постный салат из тех же "гадов" делать с китайским салатом, огурцом, оливками, красным болгарским перцем. зеленью иоливковым маслом.На новый год делал по рецепту знакомой девочки с ананасами, но излишества алкоголя выбили напрочь рецепт из памяти. Ничего там слдожного, кажется те же компоненты, что и в постном салате, плюс ананасы и майонез.Но точно - не помню. ВОТ!!! а КАЖЕТСЯ - ЧТО-ТО ЕСТЬ ПОДОБНОЕ (ТЕМКА...) - ПОЛАЗИЙ...ТУТ ТАКИЕ КУЛИНАРНЫЕ ПРОФИ!!!Из любого ГАДА такую конфетку сделают! Цитата Поделиться этим сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Таточка** 0 Опубликовано 12 Марта 2007 Катёнок06, Я просто-таки ОБАЖАЮ Жульен с морепродуктами А как ты жульен делаешь? а КАЖЕТСЯ - ЧТО-ТО ЕСТЬ ПОДОБНОЕ (ТЕМКА...) - ПОЛАЗИЙ Щас поищу Сегодня я изощрилась, сделала тушеные осьминожки с белым вином, + лук, болгарский перец, баклажаны и кунжут ням-ням получилось Цитата Поделиться этим сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Катёнок06 0 Опубликовано 12 Марта 2007 О морепродуктах есть в теме "салатная страна"...а вот мой жульен Как приготовить жульен? (#2200997)Приятного аппетита! Цитата Поделиться этим сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Таточка** 0 Опубликовано 12 Марта 2007 Катёнок06, морепродуктах есть в теме "салатная страна"...а вот мой жульен Как приготовить жульен? (#2200997)Приятного аппетита! -------------------- Спасибо! Цитата Поделиться этим сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Akishura* 0 Опубликовано 19 Марта 2007 Мне оооочень понравилось, извините, что на анг, просто я пользуюсь рецептами на двух языках и не перевожу.... если будут вопросы, задавайте, можно на личку... Stuffed squid with spicy tomato sauce Ingredients50g/2oz spinach2 slices white bread (crusts removed), torn into pieces100ml/3½fl oz milk200ml/7fl oz fish stock 10 large raw peeled king prawns1 tbsp salted butter1 onion, finely chopped1 garlic clove, finely chopped2 large fresh red chillies, finely chopped1 free-range egg yolksalt and freshly ground black pepper8 fresh squid tubes and tentacles, cleaned2 tbsp olive oil2 garlic cloves, peeled, left whole and crushed slightly with a knife100ml/3½fl oz white wine1 x 400g/14oz can cherry tomatoesfocaccia, to serve Method1. Add the spinach to a pan filled with boiling water and leave for a minute or so, until wilted. Drain and leave to cool; then chop finely. 2. Soak the bread in the milk for five minutes and squeeze to remove any excess milk.3. In a medium pan, bring the fish stock to a simmer. Add the prawns and simmer until they become pink in colour. 4. When they are cooked, remove the prawns, retaining the fish stock (you will need this for the sauce). Leave the prawns until they are cool enough to handle, before chopping finely. 5. Heat the butter in a large pan over a low temperature, add the onion, garlic and one of the chillies and cook until softened but not coloured - about five minutes. 6. Add the chopped spinach, chopped prawns, bread and egg yolk. Season to taste with salt and freshly ground black pepper. 7. Cook for about three minutes until the mixture is fairly dry, stirring all the time to prevent it sticking. Put the mixture in a piping bag and transfer to the fridge to chill.8. Pipe the stuffing into each squid tube so that it is three-quarters full and carefully secure each squid tube with a cocktail stick. Set aside the tentacles.9. Heat one tablespoon of olive oil in a frying pan and add the squid tubes. Cook for about ten minutes until lightly browned on both sides, turning frequently using the cocktail sticks.10. When the squid is golden-brown remove from the pan and keep warm. Add the remaining chilli and the two crushed garlic cloves to the pan and cook for a further minute. Add the white wine and simmer for about five minutes. 11. Add the reserved fish stock and the tomatoes to the pan and simmer until the sauce is thickened. Season the sauce with salt and freshly ground black pepper to taste. 12. Just before serving, rub the tentacles with olive oil. Add them to a hot griddle pan and cook for about three minutes until browned. Serve with the stuffed squid and tentacles and the focaccia alongside. Это рецепт в оригинале.... сами понимаете, для себя все корректируют.... я еще не записала.... надеюс понравится! Цитата Поделиться этим сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Akishura* 0 Опубликовано 19 Марта 2007 Prawn & cucumber salad (169 calories) Ingredients:20 large cooked prawns 2 large cucumbers Small bunch coriander 1 large red chilli, halved, deseeded and cut into large pieces 1 tbsp soft brown sugar 2 tbsp Thai fish sauce 1 lime, juice only Handful roasted cashews or peanuts, crushed Method: Cut each prawn in half lengthways, removing the vein that runs down the back. Using a vegetable peeler, strip the cucumber of all its skin and discard, then continue to peel away long strips of the cucumber flesh until you reach the seeds. Chop the coriander and mix with the cucumber strips and prawns. Make the dressing in a pestle and mortar by pounding together the chilli and sugar into a paste. Add the fish sauce and lime juice to the paste, and stir well. Pour over the salad just before serving, with the nuts sprinkled on top. Цитата Поделиться этим сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Таточка** 0 Опубликовано 19 Марта 2007 Akishura, Спасиб Цитата Поделиться этим сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах